2016. október 11., kedd

Környezettanulmányt végezhetnek a klubalapítónál

Fotó: rászoruló felvétele Kálmánról a Szociális osztálynál
A klubalapító balesete miatt bekövetkezett élethelyzete miatt önkormányzati támogatásért fordult a kerületi Szociális osztályhoz, ahol elsőre nem ítélték meg neki az egyszeri támogatást (kb. 14 000 forint) és környezettanulmányt végezhetnek az állandó lakcímén, illetve tartózkodási helyén. Kálmán amikor ezt megtudta, akkor egy picit mérges lett, mert úgy gondolta, hogy mire megkapná a támogatást, addigra már a töröttlába is meggyógyulhat és az átmeneti segítségnyújtás nem érné el a célját. Holott a kért támogatást ráadásul a felgyógyulása után a civil szervezeten keresztül felajánlotta a XIII. kerületi fiatalok javára (iskolai közösségi szolgálat).

Most a klubalapító (Gyermek-, és ifjúságvédelmi ügyintéző - szakdolgozata: Gyermekjóléti és családsegítő szolgálat Egerben) azon töri a fejét, hogy levelezni fog a kerület képviselőivel, a polgármesterrel és az illetékes minisztériummal, hogy az esetről beszámoljon és valamilyen kedvezőbb lehetőséget találjanak akár a civil szervezetünk bevonásával a hasonlóan bajbajutott fiatalság érdekébe. Kálmánnak nem a környezettanulmánnyal van problémája, hanem a segítségnyújtás hatékonyságával és gyorsaságával. Természetesen senkit nem hibáztat, de szerinte lenne min javítani.

A klubalapítónak jelenleg a családja, barátai, ismerősei és civilek segítenek kilábalni a válságból, ami hónapig eltarthat a londoni balesete miatt. 

A környezettanulmány hatására a - teljes árva, állami gondozottként felnőtt - klubalapító a hajléktalanságig is eljuthat. Ezzel a lehetőséggel remélhetőleg nem kell Kálmánnak számolnia. 

XIII. kerület Polgármester
XIII. kerület Képviselő-testület
Emberi Erőforrások Minisztériuma
- Család-, és ifjúságügyért felelős Államtitkárság

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com