2016. október 8., szombat

Hova lett a klubalapító luxushajón megtakarított pénze?!

Fotó: önkéntes felvétele Kálmánról cikkírás közben egy kávézóban (ahol van net)
Több ismerőse is megkereste (jó-, vagy rosszindulattal) a klubalapítót, hogy hova tette az évekig luxushajón megkeresett pénzét. Talán kevesen járták be a világot és dolgoztak keményen egy-egy luxushajón a nyílt óceánokon, tengereken, így nem várható el tőlük, hogy ismerjék azoknak az embereknek az életét, szokásait. Nagyon sokan dolgoznak úgy a hajón, hogy könnyen és gyorsan felélik a pénzüket, mert azért keményen dolgoznak mindennap és amikor vakációznak, akkor pihennek és élnek - de nem akármilyen színvonalon. Az általában az otthon elköltött pénz azonban a dolgozó országának gazdaságát erősíti. Mire valaki elkezdt takarékoskodni és félretenni, az is időbe telik, de előbb-utóbb bekövetkezik. A klubalapító esetében volt megtakarítás - mivel mindig is milliomos volt -, azonban az idei évben a sok kudarc miatt (pl. Miamiból jött haza saját költségen, mert a stressz miatt már nem bírta a munkát, itthon hosszú időn keresztül nem tudott eleget keresni, a folyami hajóra eljutás költségei - közvetítés, ruhák, eszközök, utazás stb. -, kudarc a folyamihajón, angliai kiutazás és munkakeresés költségei, londoni baleset, illetve online tőzsdézés és szerencsejáték - nem túl jelentős összeg stb.), a megtakarítások (milliós nagyságrendben, külföldi viszonyokban gondolkodva) elfogytak. 

Nyilván minden kiadását nem fogja tudni megosztani Kálmán, de nem kell messzire menni ahhoz, hogy belássuk, hogy itthon sem olcsó a havi megélhetés. A belátáshoz nem kell külföldre menni, ahol nagyságrendekkel drágább az élet.

A klubalapító így a megélehetésére, a pihenésére és az önképzésre, az ifjúsági klubra (hobbi) költötte a megtakarítása nagyrészét. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com