2016. szeptember 23., péntek

Megéli Kálmán a 36-ik születésnapját november 23-ig?

Fotó: turista felvétele Kálmánról Budapesten a Hősök terén
Bármennyire is hülyén hangzik a kérdés, de nagy jelentősége van. A klubalapító 35 éves koráig adott időt magának, hogy foglalkozzon az ifjúsági szervezettel, mert annak sikertelensége esetén azzal felhagy.
Fotó: fotós felvétele Kálmán szallagavatóján a Bajzában - klubalapítói életkorban
Legalábbis korábban ez volt a hozzáállás. Ahogy eltelt az idő, Kálmánnak sok dolgot meg kellett érteni az életben, így például: időre lehet szükség bizonyos kezdeményezésekhez, illetve nagyon fontos, hogy vannak olyan dolgok, amik nem lesznek egyből sikeresek. A mostani öngyilkossági kísérletben érezhető volt, hogy ez a bizonyos születésnap már a közelben van és számot kell adni az élet addigi történéseiről. Aztán, amikor a beszámoló elkészül, akkor valami furcsaság foghatja el az érintetteket. 
Fotó: barát felvétele a klubalapítóról egy vidéki főzőversenyen
Egy képzeletbeli időutazás a múlban megannyi pozitív emlékével teljesen másképpen láttatja a sikert és ezzel együtt a jövőt is. Az ifjúsági szervezet kezdetben a klubalapító születésnapjával együtt ünnepelt, mivel szorosan kapcsolódtak egymáshoz. Később persze az már inkább Magyarországon Hatvanban megnyitott (bérelt) klubhelyiség, iroda bérletéhez kapcsolódott. A sorokat nem szaporítva, még van két hónapja a klubalapítónak eldönteni, hogy miként ítéli meg az álmának a beteljesülését, illetve mennyire érzi személyes életkudarcának az ifjúsági szervezetet, amit gyerekkorától szervez. 
Fotó: B.T. - a klubalapító a budapesti egyeteme és egyik folyamihajója előtt egy dunai hídon
A klubalapító röviden összefoglalva az eddigi benyomásait, észrevételeit, úgy fogalmaz, hogy az ifjúsági szervezet sokkal előrébb is lehetetett volna, ha időben megkapja a szükséges segítséget és nem visszatartani (kétségeket kelteni benne) kellett volna, hanem bátorítani és megadni minden segítséget neki. Össszességében pedig elégedett, mert maga éri el - kitartó társaival - eredményeit, sikereit, amiért sokat kell áldoznia. A versengést pedig a jelenlegi társadalom sajátosságának tartja, amivel számolni kell. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com