2016. szeptember 24., szombat

Hirtelen fordulat, mégsem repül Kálmán ma haza Londonból

A kevésbé sem izgalmatlan éjszaka alatt - a netes segítő megjelenésével - hirtelen fordulatot vett Kálmán helyzete, mivel pánikba esett és visszariadt attól, hogy minden nehézségét hazavigye. Ezért úgy döntött a kórházi alkalmazottal és a netes segítő tanácsára, hogy szerencsésebb lenne ebben a felfokozott lelki állapotban - amiben megemlítődött egy újabb öngyilkossági kísérlet a láb és a munkavállalás lehetetlensége miatt. Ezért akik arra számítottak, hogy ma a luni 14.30-as géppel hazarepül, azoknak nem kell aggódniuk. A klubalapító nagyon magaalatt van, mindenben csak a problémát látja, a kiutat addig nem látja, amíg a lába munkaképes állapotba nem jön. Addig meg valahogyn túl kell élni. A hirtelen jött kórház elhagyás nem hagyot elég időt felkészülni ahhoz. 

A Kálmán nem akar terhére lenne sinkinek, ez a legnagyobb problémája, ezért nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy Magyarországon mitől lenne jobb helyzetben. Azt tudja, hogy ez senkinek nem könnyű, de ha a hídugrást megúszta, akkor nem kellene elcseszni a felépülést egy újabb kísérlettel, mert lehetetlen, vagy számára megoldhatatlannak tűnő szituációba kerül. Célja, hogy ott épüljön fel és folytassa tovább, ahova céllal, tervekkel ment, különben minden csak a kudarc számlájára megy. 

Egy rövid ifjűsűgi űrtáboros törtétnetet hadd osszunk meg. Amikor Kálmán Farkas Bertalanékkal együtt táborozott az egyik nyáron, akkor volt lehetősége először búvárkodnia is - szimulációs feladat a súlytalanságra víz alatt -, amivel egy szerkezetet kellett összeállítani. Kezdetben a merülés nagyon nehézkesen ment, annyira, hogy fuldoklásba, pánikba ment át a feladat megoldása. Kálmán mindenképpen fel akarta adni, mert nem bírta, túl gyorsan vette a levegőt, nem jól használta a merülési technikát. Majd hogy partot ért nehezen, akkor azt tanácsolták neki, hogy ne menjen ki, mert utánna már nagyon nehéz lesz újra visszamenni. Ezt megfogadta és a medence szélén gyakorolta tovább, ami bajbasodorta. Később, amikor újra magabiztos lett, akkor visszaúszott és feladvány jelentős részében tudott közvetlenül részt venni, aminek sikerélmény lett a vége. Ebből mindenki levonhatja a tanulságokat. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com