2016. május 8., vasárnap

Alapítványi beszámoló a mai napról

Fotó: önkéntes felvétele - a medve majd megvéd - Székely Fesztiválon
Az ifjúsági szervezet szempontjából nem számít, hogy hétköznap, vagy hétvége van, mivel az élet nem áll meg nálunk a hétvégén (sőt). A tegnapi nap eredményeképpen a civil szervezetünknek módosításokat kell a jövőben végrehajtania, illetve körültekintően kell eljárni valamennyi esettel kapcsolatosan. 

A tegnapi nap számtalan megkeresés, jó tanács és javaslat érkezett hozzánk az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatosan. A legfontosabb talán az volt, hogy azokkal az intézéményekkel foglalkozzunk, akik értik és hasznosnak tartják a munkánkat. A második pedig az volt, hogy nem csatázva, de a megfelelő fórumokon beszélni kell valamennyi esetről, ami hátrányosan hat a szervezetünkre, mivel itt nem két embernek a kommunikációjáról van szó. 

A szervezetben felmerült az is lehetőségnek, hogy ilyen, vagy hasonló esetekben az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, ügyvédhez, illetve médiához fordulhatunk. A kérdés, hogy ez megéri? Ha a diákokat vesszük figyelembe, akik elesnek a lehetőségtől, akkor mindenképpen, ha az iskola részéről, akkor valószínüleg rossz szájízzel tennénk be a lábunkat oda, ahonnan már egyszer kihajítottak minket (teljesen mindegy, hogy milyen diszkriminációs okból vs. egyéb okból). 

Végezetül több olyan megjegyzés is érkezett a kuratóriumi elnökhöz, hogy jobban tenné, ha nem foglalkozna a szervezettel és nem idegesítené magát ilyen lehetőségekkel. Erre a válasz nem az, hogy fel kell hagyni, hanem fel kell állni és továbbmenni. Nagyívben elkerülni azokat, akik csak rosszat akarnak, úgy feltüntetve, mintha minden ok lenne és sok szerencsét, további sikereket kívánnak. Igen, de pont a szerencsétől és a sikertől hajtanak el. Az idő majd mindnet megold. 

Tegnap reklámpoló és rekláming készült, hogy ezzel is népszerűsítsük az iskolai közösségi szolgálatot országosan.
Fotó: Önkéntes felvétele a klubalapítóról a Korda Filmparkban
Újabb lehetőségekkel ismerkedtünk a mai nap. Így ellátogattunk Etyekre a Korda Filmparkba, ahol nagyon sok érdekességet láthattunk, illetve trükköket láthattunk.
Fotó: T.K. felvétele New York utcáján 
A program során Lánglovagok New Yorjk utacáin láthattunk tűzoltási bemutatót. Nagyon érdekes esettel találkoztunk, ami bármelyik konyhában előfordulhat.
Fotó: T.K. - Kincsem Parkban lóversenyen
Ellátogattunk Budapesten a Kincsem Parkba, ahol lóversenyt néztünk és fogadtunk és még nyertünk  a tapsztalaton kívül pénzt is. A szerencsejátékban csak 18 éven felüliek vehettek részt. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com