2016. április 24., vasárnap

Az IDŐ 2.-ik legkisebb egysége, a lehetőség - felfedezésemről

Fotó: járókelő felvétele rólam egy Irish Pubban Guinness sörözés és tanulás közben
Az elmúlt hetekben már több ismerősömnek és szakembernek is beszéltem arról, hogy milyen elképzéselésem van az idővel és a lehetőségekkel kapcsolatosan. Azonban most egy olyan elmélettel állok elő, ami nem hétköznapi és talán elsőre nem is annyira érthető, mert sokkal jobban ki kellene fejteni. Az elméletem szerint az idő másik legkisebb egysége a lehetőség maga. Ez azért is érdekes lehet, mert sok paradoxont képes feloldani az életben. Így nem kell például szétválasztani az időt és a helyet sem, mert azok egymástól elválaszthatatlanok, de akár a tömeget is ide sorolhatjuk, viszont az életben a legkisebb atomi részt sem tudjuk meghatározni, mert mindig lehet még kisebb. Ezért inkább a lehetőségben gondolkodunk. Az eléméletet célszerű továbbgondolni és cáfolni, mert azáltal lehet mindenki számára érthető és elfogadható. Még egy fontos dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatosan, hogy az IDŐ+PÉNZ=LEHETŐSÉG egyenletet szószerint is lehet értelmezni, így kaphatjuk meg a LEHETŐSÉG=IDŐPÉNZ (PÉNZIDŐ).

Elképzelhető, hogy már most módosítanom kell az előbbi állításomat és inkább azt mondani, hogy az ÉLET legkisebb egysége a lehetőség, nem pedig az időnek. Így akár egy másik egyenletet írhatok fel: ÉLET (dolgai) és/vagy NEM ÉLET=LEHETŐSÉG (=ISTEN) pl. IDŐPÉNZ (PÉNZIDŐ)

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com