2016. március 7., hétfő

Az Alapítványunk 2016 évi programterve és költségvetése

Fotó: Mosolygós szelfi Tamásról és rólam a Zuglói Civil Háznál
Mára már csak egy célkitűzésem maradt, ami a Tresó Ifjúsági Klubért Alapítvány 2016 évi programterv és költségvetés elkészítése. A költségvetés esetében jogszabály írja elő, hogy minek kell megfelelnie. A programtervet illetően pedig az idei évünk témájára (iskolai közösségi szolgálat) fókuszálva készítem el - ami később változhat az önkéntesektől, az aktivitástól, az egyéb körülményektől függően -. A korábbi években nem bontottuk le hónapokra, hogy miket akarunk elérni, hanem csak egy vállalkozói listánkba szerveztük azokat (Kreatív stúdió oldalon). Az idén is ennek megfelelően elindítunk egy hasonló "bakancslistát" és annak megfelelően tevékenykedünk. Természetesen arra figyelünk, hogy az illeszkedjen a célkitűzéseinkhez, illetve a közhasznú tevékenységünkhöz. 
Költségvetés (ezer forintban)
1. Egyéb bevételek: 60
- ebből támogatások: 29
- ebből adó 1% minimum a tavalyinak megfelelően: 31
2. Anyagjellegű ráfordítások: 60
- ebből közhasznú legalább a fele: 30
3. Mérleg szerinti eredmény: 40
Programterv (célkitűzések, vállalkozói lista)
1. Folytatni a korábban elkezdett, hagyományos (közhasznú) tevékenységeket (pl. Világegyetem,  ifjúságkutatás, lehetőségek kutatása - fejlesztése - megismertetése, önmegvalósítás - önkénteskedés, lehetőség-tanácsadás stb.), programokat (pl. Csoki Guinness rekord stb.) és rendezvényeket (klubtalálkozók - lehetőségkörök, Lehetőségek Konferencia stb.), illetve projekteket (HEURÉKA! - iskolai közösségi szolgálat stb.) az alapcéljainknak, küldetésünknek megfelelően.
2. Segíteni a klubalapító célkitűzéseinek megvalósítását, amivel tanulságos lehet az ifjúság számára és segítheti a fiatalokat a hétköznapi nehézségeik megoldásában. 
3. Növelni az önkéntesek számát, fejleszteni a (civil) kapcsolatainkat. 
4. Forrásteremtés (adó 1%, egyéb támogatások gyűjtése)

Ha valaki jobban megnézi ezt, akkor elgondolkodhat azon - amin én is -, hogy van-e értelme mindezért fenntartani ezt a civil szervezetet (a jövőben). Persze azt meg kell érteni, hogy egyedül nem megy, sokat nem tudunk vállalni. Az alapítvány havi működési költsége minimum 5,000 forint. A civil szervezettel kapcsolatosan számtalan tennivaló van (pl. alapító okirat módosítás, ügyintézés stb.), de nyilvánvalóan senki nem kérte, kényszerítette ennek a folytatását. A múltban a nehéz helyzetünkben mindig jött egy nagy segítség, talán ez az idén sem lesz másképp. 

Impresszum

Az oldalt a Tresó Ifjúsági Klub(ért Alapítvány) kezeli. Az ott található adatokat csak előzetese hozzájárulással lehet felhasználni meghatározott céllal.

Kapcsolattartó

Tresó Kálmán
Mobil: 70-343-7386
E-mail: tresokalman@gmail.com